top of page

De trainingsruimte krijgt stilaan vorm!

Bijgewerkt op: 18 sep. 2023

Van een lege ruimte van 150 m², hebben we op een vrij korte tijd een “place to be” kunnen maken dat we binnenkort toch een trainingszaal of “kwoon” mogen noemen.

De zichtbare maar zeker ook de meeste onzichtbare werken en herstellingen zijn bijna achter de rug. Het sanitair werd aangepakt door de fitnessruimte in te delen in een wc, kleedkamer en doucheplaats. Er is nu ook een aparte inkom met schuifdeur die we mogelijks ook fraai gaan versieren.

Wat de de onzichtbare werken betreft: een tijdje terug merkten we tijdens hevige regenbuien dat er water tussen de binnenmuur en de muur die gedeeld wordt met onze buren binnensijpelde. Al vaak werden trainingen even stilgezet om het overtollig water weg te dweilen bij kleine overstromingen tijdens zo een hevige regen, omdat de dakgoot stuk bleek te zijn.


Dit probleem moest meteen aangepakt worden om schimmelvorming en waterschade aan onze valmatten te voorkomen. Sinds de herstellingen aan de dakgoot, heeft dit voorval zich gelukkig niet meer voorgedaan.


Verder gaf de oude verlichting stilaan de geest en daarom werden ook nieuwe lampen geplaatst om de zaal in al zijn glorie te etaleren. En dan het fancy gedeelte: op sommige plekken bovenaan de ruimte, waar de aluminium plinten lopen voor de bekabeling, is er ook over de gezelligheid nagedacht door een up-light systeem te voorzien van een streepje rood sfeerlicht.


Een klassiek attribuut dat zeker niet mocht uitblijven om je wing chun vormen zelf te kunnen checken, is de spiegel. Er werd een lange spiegelwand van maar liefst 10 meter geplaatst! Als je haar niet meer goed ligt bij een valpartij, of je hebt een vers blauw oog, ga je dit meteen zelf kunnen merken met de mooie houten dummy op de achtergrond!

Al de schilder en pleisterwerken werden noestig uitgevoerd door Bryan en zijn vrienden. Een schoon gebaar van de jeugd in de club!

Achter de witte deur naast de tijger, is er ook heel veel tijd gestoken in een speciale ruimte waarbij we hopelijk tegen eind dit jaar, een extra ervaring kunnen aanbieden aan de leden. Dit laten we nog even als een eindejaarsverrassing. Later meer hierover...90 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


De iwco.be kwoon in Oostakker (Gent) is nu al veel opvallender als straatbeeld! 😀Like
chinese-dragon-animated-gif.gif
bottom of page