top of page

LEERPLAN en Ingesteldheid

629px-Learn-Wing-Chun-Step-4-300x225.jpg

Veel scholen hebben niet graag dat je bij een andere school traint. Ergens is dat te begrijpen, maar het valt te betreuren als je niet mag oefenen en gedachten uitwisselen met mensen die graag hetzelfde doen. Het merendeel van de beoefenaars zijn geen competitieve professionals met geheimen die de wereld doen veranderen.

Het grootste deel van je inspanningen heeft te maken met je interesse in het beoefenen van een kunst waaruit je het beste van jezelf kan halen.

Als je veel research doet over de wing chun wereld na Ip Man, kom je veel intriges tegen; verraad, paranoia en mensen die slecht spreken over andere scholen. Wij willen alvast duidelijk maken dat wij afstand doen van deze politiek. Het druist in tegen de leergeest van de vechtkunst.

Maar wees niet ongerust. Er zijn veel leraren en meesters die het respect buiten hun scholen kunnen opbrengen. Zo is onze SiFu, Donald Mak, iemand die veel research heeft gedaan in Zuid-China buiten Hong-Kong om zo een aanvulling tot zijn krijgskunst en passie te vinden. Hij kwam zo zelfs in contact met prominente beoefenaars van andere lijnen dan bijvoorbeeld Ip Man. Deze ervaring heeft hem veel goede kennissen en vrienden opgeleverd.

Voor onze leden hebben we een leerplan dat overeenstemt met alle IWCO-scholen, maar wij organiseren ook oefendagen waarbij andere wing chun-beoefenaars of geïnteresseerden welkom zijn om ideeën en toepassingen te delen.

Er zal dus op één of twee dagen training zijn per week, en beginnend met éénmaal per maand gaan we een soort van chi-sao bijeenkomst houden waarbij niet-leden meer dan welkom zijn.

Let op! Chi-sao is een oefentechniek om gevoeligheid, positionering en reactiesnelheid op te bouwen. In geen geval mag je dit verwarren met een gevechtssimulatie. Je kan het vergelijken met de grammatica van een taal toetsen. De vormen die je oefent is dan meer de woordenschat. De taal zelf hanteren is dan geheel iets anders.

IWCO-leerpad1-300x180.jpg
89-300x121.jpg

Niet alleen ten goede van de zelfontwikkeling, maar vooral om ieders horizonten te vergroten, menen we dat een open geest meer uit een krijgskunst kan halen dat vooral gebaseerd is op principes en evolutie dan op vaste bewegingen en archaïsche rivaliteit.

Leden zijn onderworpen, zoals bij veel andere krijgskunsten, aan examens die rechtstreeks genomen worden door SiFu Donald Mak. De begeleiders van de Buddy Group worden onrechtstreeks ook beoordeeld, om zo per level ook officieel lesgever te worden.

Meer info kan je bekomen door contact met ons op te nemen.

chinese-dragon-animated-gif.gif
bottom of page