top of page
IWCO.be Chinees Nieuwjaarsfeest 2024
IWCO.be Chinees Nieuwjaarsfeest 2024

za 10 feb

|

IWCO.be HQ

IWCO.be Chinees Nieuwjaarsfeest 2024

Het is weer tijd om met de eerste nieuwe maan van het jaar het Chinees Nieuwjaar te vieren op zaterdag 10 februari. Dit keer kunnen wij het vieren op de dag zelf! We luiden dan het jaar van de Draak!

Registratie is afgesloten
Chat met ons bij vragen.

Tijd en locatie

10 feb 2024, 17:00 CET

IWCO.be HQ, Bredestraat 81, 9041 Gent, België

Over het evenement

Beste leden,

Het is weer tijd om met de eerste nieuwe maan van het jaar het Chinees Nieuwjaar. Wij gaan het ditmaal op de dag zelf kunnen vieren, namelijk op zaterdag 10 februari. We luiden dan het jaar van de draak in.

We gaan ook weer beroep doen op het Chinees restaurant Wang Hung in de buurt van onze kwoon om wat lekkers af te halen zonder dat het al te koud gaat worden. Eten doen we samen vanaf 19u.

Het programma zit er zo uit:

  • Chinese ontspanning vanaf 17u: speciaal voor spelliefhebbers, jong en oud, zijn er klassieke of moderne bordspellen met een Chinees of krijgskunst thema. Je kan Mahjiang/Mahjong (Chinees kaarten met rummikub-achtige stenen) of Xiangqi (Chinees schaken) leren spelen bij een lekker kopje echte Chinese thee! Maar we zetten ook Street Masters op voor als je je als de grootste vechtersbaas van 't straat wil wanen en de wereld wil redden! Er zal een gelegenheid zijn om van de nieuwe cinemazaal te genieten om te gamen (Sifu) en een voorstelling van film of serie mee te pikken.
  • Avondeten vanaf 19u: we eten samen Chinees uit de buurt. Graag op voorhand eten te bestellen via antwoordformulier. Nadien kunnen we verder spelen, praten en roddelen over alles en nog wat, of misschien onze extra gasten een kleine demonstratie geven van wat we al geleerd hebben in de nieuwe kwoon!
  • Het jaar van de Draak is zeer voorspoedig in China en onze IWCO-school wil daarmee dan ook het geluk oogsten om de plaats in Oostakker af te werken, een kleine plek in Eksaarde verder uit te bouwen. Onze SiFu, Donald Mak, heeft ook het curriculum verder geëvolueerd tot een volledig Leung Jan systeem, dat niet enkel de Ip Man stijl die hij van Chow Tze Chuen leerde, maar ook de Gulao stijl via Fung Keung (meer info zie blog).  Na onze conferentie in Italië, is het de bedoeling om met het nieuwe curriculum en onze vernieuwde plaatsen, actief op zoek te gaan naar schooluitbreiding. Zowel Steven als Crispino bereiden zich ook voor om nadien officiële examens af te leggen bij SiFu Mak. Al deze vooruitzichten willen we zegenen bij de komst van het jaar van de Draak met een traditioneel nieuwjaarsfeest! Allen welkom! Dit is ook het moment om alternatieve trainingsuren te bespreken ;-).

Graag iets laten weten vóór 7 februari. Tot gauw!

Deel dit evenement

Event Info: Events
chinese-dragon-animated-gif.gif
bottom of page